Novice in dogodki

Informacije o študiju v razmerah COVID-19

Spoštovane študentke, spoštovani študenti! Pred nami je novo študijsko leto, ki bo prineslo priložnosti za nova znanja in nova poznanstva ter možnosti za sodelovanje in  razvoj vsakega izmed nas. Na Abituri želimo študentom zagotoviti varno okolje za študij in delo. Pri predmetih, kjer bomo lahko izvajali kombinirani način izobraževanja, bo del študijskega...

SVET 2030

Oglejte si posnetek dogajanja na Dnevu osebnih spoznanj, s katerim smo na Abituri  začeli študijsko leto 2020/2021. Na koncu je tudi povabilo v projekt IBM, ki lahko vpliva na vašo kariero! Poglejte posnetek (opravičujemo se za motnje zvoka na začetku posnetka) [embed]https://youtu.be/hz2Pg5rWReI[/embed]  

Naši študenti na državnem tekmovanju višješolskih mladih raziskovalcev na vrhu

Danes, 12. junija 2020, je potekalo že 22. državno tekmovanje višješolskih mladih raziskovalcev pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), ki velja za najstarejše in najuglednejše raziskovalno tekmovanje višješolcev v Sloveniji. Na državno tekmovanje, ki je bilo  letos naravnano etnološkokulinarično s poudarkom na uživanju sladkorja, sta se uvrstili...

Organizacija dogodkov »od A do Ž«

Zakaj organizirati dogodke kot eno od komunikacijskih orodij? Kaj želimo z dogodkom doseči, kaj dosežemo? Žur, promocijo, doživetje, »vau učinek« …? Kaj pri tem naredimo sami, kako izbrati pravo ekipo, zanesljivo in s sinergijo, na koga se še lahko obrnemo, da bo dogodek popoln? Na kaj moramo biti pozorni, na kaj ne smemo pozabiti? Kako finančno upravljati...

Informativni prestopni februar

Pridite na kavo, lahko brez najave. Dobrodošli ste na informativne dneve, v petek, 14. februarja ob 17.00 in v soboto, 15. februarja ob 9.00 v Celju, ter v četrtek,  20. februarja ob 17.00 v Zagorju. Na informativne študijske klepete z bodočimi študenti pa smo pripravljeni tudi vsak februarski torek in četrtek od 16.00 do 18.00. Lahko pa se spoznamo iz oči v...

Študentje Gostinstva in turizma na vajah

6 različnih vrst vina so na strokovno vrhunski način postregli študentje Gostinstva in turizma pri dobrotah, ki so jih ustvarili iz izbranega mesa, morskih sadežev, zelenjave, žitaric, jabolk in obilja začimb pri predmetih Osnove kuhanja in Osnove strežbe. Skrbno pripravljena gostija ni bila en sam užitek. Bila je užitek pridobivanja znanja, odpravljanja napak in...

Kako služiti z družbenimi omrežji?

Na to vprašanje so dobili odgovore udeleženci gostujočega predavanja Simona Škete o poslovni rabi in specifikah omrežij FB, Instagram in LinkedIn. Na oktobrskem srečanju so med drugim spoznali pomembnost omrežij  za grajenje osebne znamke, povezovanje (networking), zbiranje podatkov, spremljanje relevantnih člankov, iskanje potencialnih delodajalcev in strank. V torek,...

Prvi dan osebnih spoznanj

Uroš Perič, Tinkara Fortuna, Igor Magdič, Niko Vihar, Simon Šketa in Mojca Kranjc so 1. oktobra, prvi dan študijskega leta 2019/2020 delili svoje študentske izkušnje in svoje poglede na ustvarjanje osebne blagovne znamke z nekdanjimi, sedanjimi in bodočimi študenti Abiture in FKPV. Okrogla miza o osebni blagovni znamki je bila del prvega dneva osebnih spoznanj, na...

Strelske vaje študentov programa Varovanje

Študentje programa Varovanje, imajo v sklopu predmeta Oborožitev in streljanje terenske vaje na strelišču Zveze častnikov Hrastnik. Pod nadzorom inštruktorjev streljanja se seznanjajo s streliščem in varnim rokovanjem z orožjem. Seznanili so se s streliščem in se praktično preizkusili v rokovanju s strelnim orožjem brez nabojev na ognjeni oziroma strelski liniji...

© 2016 - 2024 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki