Novice in dogodki
Podelitev diplomskih listin
Diplomantke in diplomanti diplomskih nalog, ki so v zadnjem letu diplomirali, veliko vedo o ekonomiji, informatiki, varovanju, velnesu, o delu poslovnega sekretarja in o delu organizatorja socialnih mrež. Njihova dela segajo od spletne prodaje do učinkovite izterjave, od pogajanj v zasebnem in poslovnem življenju do mobilnega nadzora alarmnih sistemov, od zasebne varnostne...
Rezultati nagradne igre – Poteguj se za 500 EUR šolnine in vstopi v mrežo ljudi največje zasebne izobraževalne organizacije v Sloveniji
V petek, 4. 12. 2020, je potekalo žrebanje nagradne igre Poteguj se za 500 EUR šolnine in vstopi v mrežo ljudi največje zasebne izobraževalne organizacije v Sloveniji. Izžrebali smo 10 nagrajencev: NAGRADA: 500 EUR - Leva Robert NAGRADA: 250 EUR - Makoter David NAGRADA: 100 EUR - Badraa Tugs NAGRADA: 50 EUR - Slatinšek Marja NAGRADA: 50 EUR -...
Informacije o študiju v razmerah COVID-19
Spoštovane študentke, spoštovani študenti! Pred nami je novo študijsko leto, ki bo prineslo priložnosti za nova znanja in nova poznanstva ter možnosti za sodelovanje in razvoj vsakega izmed nas. Na Abituri želimo študentom zagotoviti varno okolje za študij in delo. Pri predmetih, kjer bomo lahko izvajali kombinirani način izobraževanja, bo del študijskega...
SVET 2030
Oglejte si posnetek dogajanja na Dnevu osebnih spoznanj, s katerim smo na Abituri začeli študijsko leto 2020/2021. Na koncu je tudi povabilo v projekt IBM, ki lahko vpliva na vašo kariero! Poglejte posnetek (opravičujemo se za motnje zvoka na začetku posnetka) [embed]https://youtu.be/hz2Pg5rWReI[/embed]
Naši študenti na državnem tekmovanju višješolskih mladih raziskovalcev na vrhu
Danes, 12. junija 2020, je potekalo že 22. državno tekmovanje višješolskih mladih raziskovalcev pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), ki velja za najstarejše in najuglednejše raziskovalno tekmovanje višješolcev v Sloveniji. Na državno tekmovanje, ki je bilo letos naravnano etnološkokulinarično s poudarkom na uživanju sladkorja, sta se uvrstili...
Organizacija dogodkov »od A do Ž«
Zakaj organizirati dogodke kot eno od komunikacijskih orodij? Kaj želimo z dogodkom doseči, kaj dosežemo? Žur, promocijo, doživetje, »vau učinek« …? Kaj pri tem naredimo sami, kako izbrati pravo ekipo, zanesljivo in s sinergijo, na koga se še lahko obrnemo, da bo dogodek popoln? Na kaj moramo biti pozorni, na kaj ne smemo pozabiti? Kako finančno upravljati...
Informativni prestopni februar
Pridite na kavo, lahko brez najave. Dobrodošli ste na informativne dneve, v petek, 14. februarja ob 17.00 in v soboto, 15. februarja ob 9.00 v Celju, ter v četrtek, 20. februarja ob 17.00 v Zagorju. Na informativne študijske klepete z bodočimi študenti pa smo pripravljeni tudi vsak februarski torek in četrtek od 16.00 do 18.00. Lahko pa se spoznamo iz oči v...
Študentje Gostinstva in turizma na vajah
6 različnih vrst vina so na strokovno vrhunski način postregli študentje Gostinstva in turizma pri dobrotah, ki so jih ustvarili iz izbranega mesa, morskih sadežev, zelenjave, žitaric, jabolk in obilja začimb pri predmetih Osnove kuhanja in Osnove strežbe. Skrbno pripravljena gostija ni bila en sam užitek. Bila je užitek pridobivanja znanja, odpravljanja napak in...
Kako služiti z družbenimi omrežji?
Na to vprašanje so dobili odgovore udeleženci gostujočega predavanja Simona Škete o poslovni rabi in specifikah omrežij FB, Instagram in LinkedIn. Na oktobrskem srečanju so med drugim spoznali pomembnost omrežij za grajenje osebne znamke, povezovanje (networking), zbiranje podatkov, spremljanje relevantnih člankov, iskanje potencialnih delodajalcev in strank. V torek,...